ALL-Fact - Agroecology Living Labs for accelerating transition
Referência | Código da Operação: AgroEco/0005/2024
Acrónimo: ALL-Fact
Duração
01/05/2025 - 30/04/2028
Apresentação
Área Científica: Agroecologia, agricultura
Síntese do Projeto: This consortium applies a transdisciplinary & systemic approach and addresses the problems and challenges of agro-food systems in Europe and beyond. It is based on existing and new agroecology living labs (ALL) with multi-actors and focuses on agroecological practices of diversification in farming and food systems to evaluate their impact on Ecosystem Services (ES) at the landscape level as well as evaluate and develop governance approaches and policies for their sustainable upscaling at territorial level.
Investigador Responsável na UC: Helena Maria de Oliveira Freitas
Unidade Orgânica UC: FCTUC
Instituições participantes no Projeto:
• University of Gastronomic Science (Itália)
• Consiglio per la ricerca in agricoltura e l'analisi dell'economia agraria (Itália);
• ISARA (França);
• VEGEPOLYS VALLEY (França);
• Chambre d'Agriculture de Région Pays de la Loire (França);
• Free University of Bozen-Bolzano (Itália);
• University of Kassel (Alemanha);
• CICYTEX (Espanha);
• University of Coimbra (Portugal);
• VetAgro Sup (França);
• Fondazione Italiana per la Ricerca in Agricoltura Biologica e Biodinamica (Itália);
• Asociatia Acces la Pamant pentru Agroecologie - A.L.P.A. (Roménia);
• Wageningen Plant Research (Países Baixos);
• Wageningen University (Países Baixos);
• Vereinigung Ökologischer Landbau in Hessen e.V. (Alemanha);
• Entretantos Foundation (Espanha)
Instituição Financiadora/Gestora: Fundação para a Ciência e Tecnologia, I.P.
Instituição proponente: University of Gastronomic Science (Itália)
Programa de Financiamento: Parceria Europeia Agroecology 2024
Período de execução: 01/05/2025 a 30/04/2028
Custo total elegível (EUR): 150.000,00€
Apoio financeiro público nacional: 150.000,00€
Técnico do Projeto: Mateus do Valle Murta
Contacto: mateus.murta@uc.pt

